”De bedste sportsudøvere er opmærksomme på dem, de træner sammen med.

De hjælper og lader sig inspirere af hinanden i stedet for at tænke sig selv først, for det er nemlig ikke særlig frugtbart, når man træner. Her skal man bruge hinanden, og det kræver indlevelse i hinandens måder at gøre tingene på”

Ole Lund, Postdoc forsker i talent- og ekspertise udvikling.

OM STA

Om os

Hvorfor STA?


Studierne viser at succes ikke kun er et spørgsmål om gener eller træning, men også at et optimalt miljø er altafgørende for at nå så langt som muligt. Den mentale træning er en essentiel del af eliteidrætten og forskning på både det fysiske og mentale plan ses og bruges attraktivt. Siden 2014 har Sønderborg talentakademi tilbudt et elitemiljø med forskellige linjer; repræsenteret af begge køn. De unge er typisk i alderen mellem 15-19 år, det er ofte med store forskelligheder indenfor modenhed, mentalitet og fysik. Men differentiering er en vigtig og givende del af Sønderborg Talentakademi, hvor det handler om at lade sig inspirere og lære af hinanden. Læring er en proces, der ofte foregår fra den mere rutinerede til den mindre rutinerede, men selv i den proces er der læring den modsatte vej, herunder i form af selvrefleksion og vidensdeling. Et mål for os som talentakademi er at udvikle en træningskultur hvor blandt andet læring imellem individer er en anerkendt måde at forbedre træningen og hvor der opfordres til at man hjælper hinanden. Sønderborg Talentakademi er en forening, der tilbyder et elitemiljø - når sporten fylder mest i ens hverdag. Der afholdes træning op til 3 gange om ugen, heraf er 2 gange om morgenen i skoletiden. Der er aftale med ungdomsuddannelser i området om godkendt fravær. Se under samarbejdspartnere for mere info. Der er fokus på teknisk træning med kvalificerede trænere og fysisk træning med supervisor. Mød teamet her. STA har adresse på Idrætshøjskolen Sønderborg med fremragende faciliteter, både inde og ude. STA elever har p.t. ikke mulighed for at benytte fitness faciliteter 24/7. Se faciliteterne her. Akademiet har tilknyttet en fysioterapeut og en coach samt der vil løbende være relevante foredrag og workshops. Som talentakademi skal STA gøre sig umage at integrere alle aspekter fra den fysiske, tekniske og mentale verden i ét socialt sammenhængende miljø, der skaber og videreudvikler unge talenter til dannede og reflekterende hele mennesker. Samtidig skal de have et fokus på familie, skole venner, da de er en afgørende faktor for succes.
Formål


STA vil tiltrække, fastholde og udvikle unge mennesker i lokalområdet, som har et sportsligt talent og som har evnen og viljen til at videreudvikle dette talent på en social og samfundsmæssig forsvarlig måde.
Bestyrelsen


Direktør: Michael Willemar Forstander på Idrætshøjskolen i Sønderborg Formand: Hans Christian Jensen, Direktør og cand. Jur. Formand for SønderjyskE herrehåndbold Næstformand: Jeppe Kragelund Rektor på Alssund Gymnasiet Bestyrelsesmedlemmer: Hans Lehmann. Vicedirektør EUC Syd Kim Poulsen, Manager i FC Sønderborg, Kasper Christensen, SønderjyskE herrehåndbold. Sven Jørgensen, Statsautoriseret revisor.
Samarbejdspartnere


STA har et stærkt samarbejde med lokale klubber, herunder SønderjyskeE herre håndbold, FC Sønderborg, Dybbøl Badminton, SØVK og STK.
Ligeledes har vi indgået en samarbejdsaftale med ungdomsuddannelser, herunder Business College Syd, EUC Syd, Sønderborg Statsskole, Alsundgymnasiet, Sønderskovskolen og andre uddannelser i Sønderborg området. Samarbejdet gør at de studerende har mulighed for morgentræning, hvor de kan møde på skolen kl. 9.30. Ved særlige lejligheder (udflugter, karrieredag, skolens fødselsdag o.l.) prioriteres uddannelsen først. Går du på en anden uddannelsesinstitution kan vi i fællesskab finde en løsning - kontakt os for mere info.

Historien

Begyndelsen


De olympiske idealer har præget elite idrætterne siden dens begyndelse. Der forsøges fortsat at søge og flytte grænser for hvad der er muligt - og ikke er. Sønderborg Talent Akademi har siden starten i 2014, tilbudt at fremme talenter i området, at give talenterne mulighed for at ”bringe talentet videre”, at tage et ekstra skridt i forhold til at blive bedre i sin sport. Vi skaber et elitemiljø, hvor vi tilbyder ekstra træning, kostvejledning, mental træning, og fælles foredrag om at ”Ville det lidt mere”. Vi tilbyder linjer i tennis, badminton, volley, håndbold og fodbold

 

VORES SPONSORER

 
  • White Facebook Icon
  • Hvid Google Places-ikon